Bedrijf

Houtbedrijf

Historiek

B&M werd opgericht in 2002 als een joint venture tussen de fineerbedrijven Buggenhout en Mariën. Langs deze weg zochten de twee een snelle en efficiënte manier om hun eigen producten van een kwalitatieve beits- en laklaag te voorzien. In de daaropvolgende jaren wist B&M tevens een prominente plaats te bereiken in loonlakwerk voor derden. In 2012 verkochten de oprichters het bedrijf aan de West-Vlaamse Spanogroup, die het daaropvolgende jaar over ging in handen van Unilin. Daarmee behoort B&M nu tot het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk, het grootste interieur- en vloerbedekkingsbedrijf ter wereld.

Expertise

B&M wist een sterke expertise op te bouwen in zowel technische als meer decoratieve coatings. Hierdoor groeiden we uit tot de bevoorrechte partner van leidinggevende bedrijven in de interieur/ meubelbranche en de bouwsector op Benelux niveau. We beheersen perfect alle functionele en decoratieve coatings voor binnen en buiten, evenals bouwtechnische coatings, overschilderbare primer coatings en bestendige vloercoatings. Voor nieuwe producten en toepassingen bedenken we graag nieuwe, unieke lakmogelijkheden.

Kwaliteit

Kwaliteit vormt wellicht het belangrijkste aandachtspunt binnen onze organisatie. We kunnen blijvend de hoogste kwaliteit garanderen via onder andere: de zorg van ervaren en kwaliteitsbewuste medewerkers, een state-of-the-art productie-apparaat, tussentijdse controles en monitoring van de gelakte platen, een grondige kennis van de markt en de toepassingen voor onze coatings… Voor deze kwaliteitsaanpak kregen we reeds meermaals erkenning.

Service

Bij B&M vertaalt het service aspect zich rechtstreeks in een verregaande klantgerichtheid. Hierbij werken we het liefst op maat, volgens de wensen en de specificaties van de klant of via zelf ontwikkelde oplossingen die aan deze eisen voldoen. Onze technische specialisten denken graag met u mee om tot de ideale coating te komen. Onder service verstaan we ook aanspreekbaarheid en bereikbaarheid. Zo zorgt onze centrale ligging in de Brusselse rand ervoor dat alle grote Europese verbindingswegen binnen handbereik liggen. En dit zorgt voor een vlotte aanvoer van de platen en een snelle uitlevering van de gecoate producten.